top of page
  • Foto del escritorVilcar.es

Com estalviar 150€ a l'any amb el consum d'aigua, contribuint a la sostenibilitat del planeta.

"Avui us volem mostrar com estalviar sense perdre qualitat de l'aigua que consumim al nostre dia a dia, cuidant sempre del planeta."Tots sabem que l'aigua és un element vital per a nosaltres. De fet, l'aigua està present amb més del 80% del nostre cos. Pel consum domèstic diari, com a mínim ha de ser potable, i de la millor qualitat possible.


Cada cop es normalitza més el fet de comprar aigua embotellada, amb la creença de què és la més adequada per la nostra salut. Però poc se'n parla de l'impacte mediambiental que provoca l'alt consum del plàstic, el material contaminant que més creix i a la vegada el menys reciclat del món.


És l'aigua embotellada la millor opció, doncs?

Doncs no, ja que està comprovat que la combinació d'aigua, plàstic i llum solar accelera el procés de descomposició. Des de fa un temps que també s'ha legalitzat la comercilització d'aigua embotellada de l'aixeta, fet que ens mostra que mentres tinguem aigua potable a casa, sempre podrem millorar el gust i purificar-la, evitant així la generació de residus i per fi acabar amb el transport de garrafes del supermercat a casa.


Segons el Ministeri d'Agricultura, el preu mitjà de l'aigua embotellada és de 0'21€/litre. Així doncs, si consumim 2 litres d'aigua embotellada al dia, la despesa anual puja als 150€ per persona. En canvi, transformar i purificar l'aigua potable de l'aixeta de casa teva té un cost aproximat d'1€/any. I també cal tenir en compte que l'impacte al medi ambient és 100 vegades menor, que si consumíssim aigua embotellada.


L'aigua de l'aixeta està llesta per consumir?

Avui en dia, les empreses distribuïdores certifiquen que a casa nostra arriba aigua potable. Tot i així, amb un sistema de filtratge de l'aigua de l'aixeta podem millorar significativament la qualitat, eliminant el gust i les olors que pugui tenir l'aigua subministrada i sobretot, podrem dir adéu a les garrafes.


En concret, els tipus de sistema de filtratge que podem implementar són:

  • OSMOSIS: Elimina contaminants inorgànics.

  • DESIONITZADOR: Elimina la duresa de l'aigua.

  • CARBÓ ACTIU: Absorbeix les substàncies dissoltes i elimina els clourats, metalls i el gust a clor.Com sé quin d'aquests sistemes necessito?

Si ja tens aigua que sense filtrar és prou bona, amb un sistema de filtratge de carbó actiu ja en tens més que suficient. Un clar exemple és el de les "neveres americanes", que porten incorporat un dispensador d'aigua filtrada. Tot i que és evident que no tothom té l'espai a casa per instal·lar un aparell tant gran com aquest (177x92x75cm).És per això que implementem un sistema de filtratge que s'adapta a cada cas, sense obres i de forma molt senzilla.

Ara és el moment per fer un petit pas que et canviarà el teu dia a dia.INFORMACIÓ. Contacta amb nosaltres per oblidar-te de les garrafes avui mateix!

VILCAR

Des del 1995 amb tu!

75 visualizaciones

Kommentare


bottom of page