top of page
  • Foto del escritorVilcar.es

Saps quin dels electrodomèstics que tens a casa pot purificar l'aire?

"Avui us volem parlar de la qualitat de l'aire que respirem, ja que per desgràcia aquest virus (COVID-19) és invisible als nostres ulls i destaca pel ràpid contagi, ja sigui per contacte directe o indirecte."


Amb els temps que estem vivim i amb la psicosi pels contagis, la prevenció i la higiene han passat a un primer pla.


Avui us volem parlar de la qualitat de l'aire que respirem, ja que per desgràcia aquest virus (COVID-19) és invisible als nostres ulls i destaca pel ràpid contagi, ja sigui per contacte directe o indirecte.


A tot això, li hem de sumar que als últims anys les onades de calor han estat espectaculars, amb unes temperatures rècord i extremes. És inevitable pensar amb la sort que tenim amb l'existència dels aires acondicionats per refrigerar-nos (fresquets, fresquets…).


De totes formes ara és quan li hauríem de prestar més atenció que mai. Però... Per què?

Doncs perquè dins d'un aire acondicionat es troben els filtres, un primer pas per millorar la qualitat de l'aire. De fet, una de les primeres recomanacions dels tècnics un cop instal·lat l'aparell és netejar els filtres cada temporada i desinfectar el radiador intern amb una revisió o per un mateix. Tot i així, si volem un aire realment sa per la salut, és necessari que l'aparell porti incorporat un purificador d'aire.

L'associació ATECYR (Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració), ha publicat recentment una guia de recomanacions creada a nivell mundial per associacions com la REHVA (Federació Europea de Calefacció, Ventilació i Aire condicionat) i la ASHRAE (Societat Americana d'Enginyers de Calefacció, Refrigeració i Aire condicionat), juntament amb recomanacions de la OMS, on detalla molts aspectes a tenir amb compte per millorar i controlar la qualitat de l'aire a casa, botigues, edificis, oficines, entre d'altres. Nosaltres volem ressaltar-n'hi dos:


- S'ha demostrat que el perill de contagi del COVID-19 a l'interior dels edificis és més elevat quan hi ha poca ventilació.

- Pel que fa als sistemes de purificació, existeixen diverses tecnologies i combinacions entre elles. Tot i que hem de vigilar no utilitzar sistemes tòxics com l'ozó, ja que està prohibit utilitzar-lo amb espais tancats. Recomanem aquests dos sistemes:

  • IONITZACIÓ BIPOLAR: Consisteix amb la generació d'ions.

  • FILTRATGE ELECTROESTÀTIC: Amb l'utilització de Carbó actiu, HEPA, PLASMA, entre d'altres.


Però la ventilació és molt important, ja que els experts han valorat que inclús amb l'aire acondicionat funcionant és millor tenir les finestres i portes obertes, és a dir, tenir una corrent d'aire. Ara bé, posen com a excepció si s'utilitza un aire acondicionat amb un purificador instal·lat, que ens assegura que l'aire sigui completament sa i de qualitat.


Vols saber quins aires acondicionats porten el purificador d'aire incorporat?

Nosaltres com a instal·ladors certificats treballem amb les millors marques del mercat, però sobretot destaquem dos fabricants:


  • PANASONIC: Aires acondicionats amb un purificador per ions incorporat, amb un sistema perfeccionat durant els últims 15 anys.

  • MITSUBISHI ELÈCTRIC: Aires acondicionats amb un purificador de filtre de "plasma quad" incorporat recentment, utilitzant l'última tecnologia.

  • HITACHI: Aires acondicionats amb un sistema incorporat d'autoneteja dels filtres i la bateria o radiador, únic al mercat.Si vols saber quin dels tres sistemes s'adapta millor al teu entorn i les característiques principals dels productes no dubtis a escriure'ns i t'aconsellarem perquè aquest estiu puguis millorar la qualitat de l'aire i de la teva vida.
VILCAR

Des del 1995 amb tu!

104 visualizaciones

Comments


bottom of page